nyhed

Langsom genåbning tillader snart adgang til Smart Lab og Industri 4.0 spil

Den lange nedlukning i forbindelse med corona pandemien har længe gjort det umuligt at afholde vores seminarer fysisk på AAU campus og forhindret adgang til AAU Smart Lab for vores samarbejdende virksomheder. Det ser heldigvis ud til at vende nu.

Lagt online: 19.05.2021

I takt med at universitetet får lov at åbne mere op er vi i stigende grad optimistiske omkring at kunne invitere virksomheder tilbage på campus for at deltage i et Industri 4.0 spil, der har til formål at skabe en bedre forståelse for den værdiskabelse, som man kan opnå igennem Industri 4.0 teknologier i produktionen. Det foregår under termet "serious play" og er skabt af vores samarbejdspartner Move2x. Spillet foregår i AAU's Smart Production Lab, og er centreret omkring vores FESTO system, der simulerer en produktionslinje. Her bliver deltagerne instrueret i, hvordan produktionslinjen betjenes og får herefter til opgave at producere indkommende ordrer. Undervejs bliver deltagerne udfordret med varierende grader af teknologiske hjælpemidler. 

Spillet er en vigtig brik i forhold til at forstå hvilken værdi lignende teknologier kan skabe hjemme i de deltagende virksomheders egen produktion. Lige nu planlægger vi Industri 4.0 spil-dage med virksomheder fra Awareness forløb 6, 7, og 8. Det forventes at finde sted i juni måned.